El SHIDCAT organitza el curs "La responsabilitat de la/l'higienista dental davant la patologia precancerosa i el càncer de la boca"

El Sindicat d'Higienistes Dentals de Catalunya (SHIDCAT), amb col·laboració de l'Associació d'Higienistes Dentals de Catalunya (AHIADEC), organitza un nou curs de formació continuada imprescindible per a tots/es els/les higienistes dentals: La responsabilitat de la/l'higienista dental davant la patologia precancerosa i el càncer de la boca. El curs està previst pel 12 de maig de 2018, i serà impartit pel Prof. Dr. Eduardo Chimenos-Küstner.

Segons surt publicat a 'El desafío de las enfermedades bucodentales. Atlas de la Salud Oral', el càncer de la boca afectarà a 5.000 nous pacients a tota Espanya, causant 1.200 morts. La meitat dels casos es podrien haver evitat amb una detecció precoç. No obstant, el 85% dels casos es diagnostica en situacions tardanes. El càncer oral afecta principalment a homes de mitjana edat, encara que cada cop es registren més casos entre dones i joves.

Promoure accions de conscienciació per fomentar la detecció precoç resulta clau. I aquí és on també entra la responsabilitat de la/l'higienista dental, qui en el seu tracte diari amb els pacients pot ser d'ajuda en aquesta detecció precoç. L'objectiu del curs és proporcionar als assistents la formació fonamental en aquest camp.

Programa

El curs estarà organitzat de la següent manera:

10:00 h - 11:30 h: Patologia precancerosa.

11:30 h - 12:00 h: Descans

12:00 h - 13:30 h: Càncer oral: Patogènesi i prevenció.

Ponent

El Prof. Dr. Eduardo Chimenos-Küstner, ponent del curs és Doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Estomatologia, també és Diplomat en Medicina del Treball. Actualment és professor titular de Medicina Bucal a la Facultat d'Odontologia de la Universitat de Barcelona i codirector d'estudis de postgrau de Medicina Bucal i Odontologia Legal i Forense de la Universitat de Barcelona. És autor, també, de més de 300 publicacions a revistes i llibres científics.

Dates, horaris i preu del curs:

 El curs s'impartirà el dissabte 12 de maig de 2018, amb l'horari següent: de 10 h a 13:30 h.

El curs, per als afiliats/des al SHIDCAT i socis/es de l'AHIADEC, és gratuït.
Les persones que siguin socis/es de l'AHIADEC però no afiliats/des al Sindicat hauran de pagar 15 €, sempre que realitzin la inscripció abans del 02 de maig. Tota inscripció posterior a aquesta data tindrà un cost de 18 €.
La gent que no sigui ni afiliat/da ni soci/a el curs té un cost de 60 € abans del 02 de maig. A partir del 02/05/2018, el cost del curs serà de 72 €.

El número de compte bancari del Sindicat on fer el pagament és el següent: ES85-0081-5119-65-0001086514.

Com fer la inscripció al curs:

Les inscripcions al curs es poden fer a través de les següents vies:

1. Per correu electrònic, enviat la butlleta d'inscripció al curs degudament emplenada i signada, juntament amb el rebut de pagament (si és el cas) a la següent adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Al dia següent rebreu un correu de confirmació de plaça.

2. Per fax, enviant la mateixa documentació al següent número: 93 321 07 51.

3. En persona, a la seu del SHIDCAT, pagant en efectiu o amb targeta.

Només es confirmarà la plaça una vegada s'hagi rebut la butlleta d'inscripció i el pagament del curs.

Al següent enllaç trobareu el programa del curs i la butlleta d'inscripció al mateix:
http://sindicathigienistes.org/images/20180512_responsabilitat_CAT.pdf