Què he de saber de les excedències

Una de les nostres afiliades, ens va plantejar el cas següent: A la clínica on treballava ho feia a mitja jornada als matins. Amb la pandèmia, la clínica ha demanat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per als seus treballadors. 

Llegeix més:Què he de saber de les excedències

Calendari Laboral 2019

 

Aquest any 2019 té un total de 14 festius, 12 dels quals són comuns a tot Catalunya i dos més varien en funció de cada municipi. Respecte a anys anteriors, el 2019 permet organitzar menys ponts.

Enguany hi haurà dos possibles ponts: el de la Mare de Déu d’Agost —el 15 d’agost (dijous)— i un de més llarg per Nadal, ja que Nadal i Sant Esteve cauen en dimecres i dijous respectivament. A més, el 6 de desembre, dia de la Constitució cau en divendres. Qui treballi a Barcelona tindrà un altre pont (la Mercè cau en dimarts) i qui ho faci a Girona, dos (el dijous 25 de juliol i el dimarts 29 d’octubre).

Llegeix més:Calendari Laboral 2019

Calendari Laboral 2020

Aquest any 2020 té un total de 14 festius, 12 dels quals són comuns a tot Catalunya i dos més varien en funció de cada municipi. Respecte a anys anteriors, el 2020 permet organitzar menys ponts.

 

Llegeix més:Calendari Laboral 2020

Baixa per maternitat, tot el que cal saber

La baixa per maternitat, en realitat, no és una baixa, és un permís recollit en el conveni col·lectiu que se li dóna a la mare pel fet d'haver tingut un fill. No és una baixa per malaltia, ja que, en principi, si el part va bé, la mare no estaria malalta.

Llegeix més:Baixa per maternitat, tot el que cal saber